Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Новогодишната ми пита

Новогодишната ми пита

Разпечатай

от готварската книга на никол цонева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг брашно
3 яйца
1 кубче мая
300 мл вода
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
1 с.л. ракия
200 гр сирене
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Новогодишната ми пита

Всичкото брашно го пресявам в тавата, правя си кладенче, по средата в което слагам 2 яйца и белтъка на третото (жълтъка го отделям за замазване на питката), захар, сол, оцет, олио, ракия и маята, която е предварително втасала ( 1 ч.л захар, 1 с.л. брашно и малко топла водичка за втасването на маята ). Добавям и водата и разбърквам докато се получи сместа. Размесвам малко и оставям около 5 минути да постои, после доразмесвам и правя тестото на руло. Разделям го на 12-тина еднакви парчета, всяко го разточвам в кръгче и намазвам с олио и натрошавам сиренето, навивам на рулце и връзвам на възел и така със всичките. Накрая намазвам питата след като е втасала с жълтъка и поръсвам със сусам.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар10 Януари 2014
никол цонева
Благодаря :)
Аватар09 Януари 2014
Диана Димитрова
Много е хубава! Браво!



Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишната ми пита


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама