Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Новогодишна баклава

Новогодишна баклава

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баклава
300 г смлени орехи
1 непълна ч.ч. олио

за сиропа:
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
лимонова кора

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Новогодишна баклава

Разделете корите на 3 части. Сложете в тавичка първата част и поръсете с половината орехи. Сложете и втората част и поръсете с останалите орехи. Сложете и третата част кори. Нарежете на малки баклавички. В тиган сгорещете олиото. Олиото е готово, когато пуснете една трошичка хляб и тя стане златиста. С горещото олио залейте баклавата и сложете да се пече на 150 градуса до златисто. Оставете да изстине. Сварете сироп от захарта, водата и настърганите лимонови корички. Полейте баклавата със сиропа и оставете ден-два да престои.


Продукти: кори за баница, орехи, олио, захар, вода, лимонова кора

Тагове: Рецепти за Нова година

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Баклава с плънка
Баклава с плънка - II вариант
Баклава с грис

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар11 Ноември 2014
cvetelina ivanova
Страхотно изглежда
При поливането със сиропа, баклавата трябва да е студена, а сиропа горещ и обратно.



Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишна баклава


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама