Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Новогодишна баклава

Новогодишна баклава

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баклава
300 г смлени орехи
1 непълна ч.ч. олио

за сиропа:
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
лимонова кора

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Новогодишна баклава

Разделете корите на 3 части. Сложете в тавичка първата част и поръсете с половината орехи. Сложете и втората част и поръсете с останалите орехи. Сложете и третата част кори. Нарежете на малки баклавички. В тиган сгорещете олиото. Олиото е готово, когато пуснете една трошичка хляб и тя стане златиста. С горещото олио залейте баклавата и сложете да се пече на 150 градуса до златисто. Оставете да изстине. Сварете сироп от захарта, водата и настърганите лимонови корички. Полейте баклавата със сиропа и оставете ден-два да престои.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар11 Ноември 2014
cvetelina ivanova
Страхотно изглежда
При поливането със сиропа, баклавата трябва да е студена, а сиропа горещ и обратно.



Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишна баклава


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама