Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Новогодишна баклава
Новогодишна баклава

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баклава
300 г смлени орехи
1 непълна ч.ч. олио
за сиропа:
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
лимонова кора
Разделете корите на 3 части. Сложете в тавичка първата част и поръсете с половината орехи. Сложете и втората част и поръсете с останалите орехи. Сложете и третата част кори. Нарежете на малки баклавички. В тиган сгорещете олиото. Олиото е готово, когато пуснете една трошичка хляб и тя стане златиста. С горещото олио залейте баклавата и сложете да се пече на 150 градуса до златисто. Оставете да изстине. Сварете сироп от захарта, водата и настърганите лимонови корички. Полейте баклавата със сиропа и оставете ден-два да престои.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
При поливането със сиропа, баклавата трябва да е студена, а сиропа горещ и обратно.
Ако желаете, може да сложите линк към Новогодишна баклава
От форум:
От друг сайт:
cvetelina ivanova