www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 02 Януари 2013

Новогодишна баклава

Необходими продукти
1 пакет кори за баклава
300 г смлени орехи
1 непълна ч.ч. олио

за сиропа:
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
лимонова кора

Разделете корите на 3 части. Сложете в тавичка първата част и поръсете с половината орехи. Сложете и втората част и поръсете с останалите орехи. Сложете и третата част кори. Нарежете на малки баклавички. В тиган сгорещете олиото. Олиото е готово, когато пуснете една трошичка хляб и тя стане златиста. С горещото олио залейте баклавата и сложете да се пече на 150 градуса до златисто. Оставете да изстине. Сварете сироп от захарта, водата и настърганите лимонови корички. Полейте баклавата със сиропа и оставете ден-два да престои.