Публикувана от Веселина Константинова на 02 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 1 пакет кори за баклава 300 г смлени орехи 1 непълна ч.ч. олио за сиропа: 1 1/2 ч.ч. захар 2 ч.ч. вода лимонова кора |
Разделете корите на 3 части. Сложете в тавичка първата част и поръсете с половината орехи. Сложете и втората част и поръсете с останалите орехи. Сложете и третата част кори. Нарежете на малки баклавички. В тиган сгорещете олиото. Олиото е готово, когато пуснете една трошичка хляб и тя стане златиста. С горещото олио залейте баклавата и сложете да се пече на 150 градуса до златисто. Оставете да изстине. Сварете сироп от захарта, водата и настърганите лимонови корички. Полейте баклавата със сиропа и оставете ден-два да престои. |