Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Нагънати банички

Нагънати банички

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 бр. кори за баница „Брезово”
1 щипка сол
5 с.л кисело мляко
1 ½ ч.ч сирене
1 с.л брашно
1 щипка сода за хляб
7 ч.л олио
3 яйца - малки
ръсеница – за поръсване
1 с.л прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Нагънати банички

Отделяме 7 бр. кори за баница. Сгъваме кората на половина. В купа разбиваме с вилица 2 яйца и 1 белтък. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Към яйцата в купата слагаме и киселото мляко, в което сме сложили содата да шупне. Натрошаваме сиренето и го прибавяме и него вътре при другите продукти. Разбъркваме много добре всичко. В сгъната кора капваме по 1 ч.л олио. После слагаме по 4 с.л от кашата и намазваме. Взимаме двата края и сгъваме по около 2 с.м. навътре и след това навиваме 3-4 пъти. Получават се нагънати банички. Разбиваме в малка купичка жълтъка и прясното мляко и намазваме баничките, които нагънахме с помощта на четка. Поръсваме нагънатите банички с ръсеница. Печем на 200 градуса в загрята преди това фурна до готовност. Още топли хапваме с мляко. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Нагънати банички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама