Начало » Тестени изделия » Рецепти за Баници » рецепта Нагънати банички

Нагънати банички

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

7 бр. кори за баница „Брезово”
1 щипка сол
5 с.л кисело мляко
1 ½ ч.ч сирене
1 с.л брашно
1 щипка сода за хляб
7 ч.л олио
3 яйца - малки
ръсеница – за поръсване
1 с.л прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Нагънати банички

Отделяме 7 бр. кори за баница. Сгъваме кората на половина. В купа разбиваме с вилица 2 яйца и 1 белтък. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме. Към яйцата в купата слагаме и киселото мляко, в което сме сложили содата да шупне. Натрошаваме сиренето и го прибавяме и него вътре при другите продукти. Разбъркваме много добре всичко. В сгъната кора капваме по 1 ч.л олио. После слагаме по 4 с.л от кашата и намазваме. Взимаме двата края и сгъваме по около 2 с.м. навътре и след това навиваме 3-4 пъти. Получават се нагънати банички. Разбиваме в малка купичка жълтъка и прясното мляко и намазваме баничките, които нагънахме с помощта на четка. Поръсваме нагънатите банички с ръсеница. Печем на 200 градуса в загрята преди това фурна до готовност. Още топли хапваме с мляко. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Нагънати банички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди