Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с вишни и вишновка

Мъфини с вишни и вишновка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

125 г масло /немско/
1 1/2 ч.ч. брашно
3 яйца
4 с.л. вишновка
1 ч.ч. захар
40 бр. вишни
1 бакпулвер
1 пакетче пудра захар - 1 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с вишни и вишновка

Размеквам леко маслото и го разбивам със захарта. После разбивам в купа и яйцата, добавям и тях. Пресявам брашното и му добавям бакпулвера. При останалите съставки добавям постепенно и брашното с бакпулвера. Обърквам добре. Накрая слагам вишновката. Обърквам сместа.

Почистваме, малко преди да почнем да правим мъфините, и вишните, като ги измием и махнем костилките. Почистените вишни ги разделяме на по две половинки всяка. Намазняваме с олио леко формата за мъфини и посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа равномерно в 12 мъфини. Заглаждаме сместа с чаена лъжица. Върху вссеки мъфин редим от вишните с леко притискане. Печем в загрята фурна на 180 градуса. След като ги изпечем, ги вадим след 2-3 мин. от формата, защото този вид са много меки, пухкави и в същото време сочни. Ако ги оставим във формата, стават леко мокри отдолу. Редим ги в подходяща чиния. Хапваме с кафе или аперитив.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с вишни и вишновка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама