Публикувана от Марияна Желева на 20 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 125 г масло /немско/ 1 1/2 ч.ч. брашно 3 яйца 4 с.л. вишновка 1 ч.ч. захар 40 бр. вишни 1 бакпулвер 1 пакетче пудра захар - 1 ч.ч. |
Размеквам леко маслото и го разбивам със захарта. После разбивам в купа и яйцата, добавям и тях. Пресявам брашното и му добавям бакпулвера. При останалите съставки добавям постепенно и брашното с бакпулвера. Обърквам добре. Накрая слагам вишновката. Обърквам сместа. Почистваме, малко преди да почнем да правим мъфините, и вишните, като ги измием и махнем костилките. Почистените вишни ги разделяме на по две половинки всяка. Намазняваме с олио леко формата за мъфини и посипваме леко с брашно. Изсипваме сместа равномерно в 12 мъфини. Заглаждаме сместа с чаена лъжица. Върху вссеки мъфин редим от вишните с леко притискане. Печем в загрята фурна на 180 градуса. След като ги изпечем, ги вадим след 2-3 мин. от формата, защото този вид са много меки, пухкави и в същото време сочни. Ако ги оставим във формата, стават леко мокри отдолу. Редим ги в подходяща чиния. Хапваме с кафе или аперитив. |