Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с цариградско грозде

Мъфини с цариградско грозде

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

125 г масло
3 яйца
3 - 4 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. канела
40 - 50 бр. зърна цариградско грозде
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с цариградско грозде

Пресяваме брашното в купа. Към брашното добавяме бакпулвера и объркваме добре. Оставяме маслото на стайна температура да се размекне много добре. Яйцата също ги оставяме на стайна температура, преди да почнем да правим мъфините. В отделна купа разбиваме пудрата захар и маслото с миксер продължително. Сместа става гладка, гъста и жълта. Важно е маслото да е меко.

В друга купа си чукваме три яйца. Разбиваме яйцата пак с миксер. Яйцата, които съм ползвала, са размер L. Смесваме двете смеси от яйца и маслото с пудрата захар. Разбъркваме добре. После постепенно прибавяме брашното с примесения бакпулвер. Разбъркваме с лъжица много добре. Добавяме канелата. Пак разбъркваме. Намазняваме формата за мъфини с олио или масло и посипваме леко с брашно. Аз ползвам масло, за намазване са ни нужни още 2 с.л масло. Така стават по-хубави според мен. Разпределяме сместа равномерно във формата за мъфини. Сместа е за 12 бр. Стават не много големи. Кашата изглежда гъста и малко, но ще ви стигне за 12 бр.

Измиваме зърната от цариградското грозде. Подсушаваме си ги с два листа кухненска хартия. Гледаме зърната да не са розови или зеленикави, защото кората е по твърда, а и те самите ще са по-кисели. Почистваме ги от двете страни много леко, за да не нараним зърната. Режем ги на половинки. Нужни са ни около 40 - 50 бр. Редим половинките върху кашата, която сме разпределили с месестата част надолу. Ако при рязането се отдели от приятната месеста част, можем да разпределим също върху мъфините. Печем в загрята фурна на 180 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с цариградско грозде


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама