Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с цариградско грозде
Мъфини с цариградско грозде
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
125 г масло
3 яйца
3 - 4 с.л. кисело мляко
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. канела
40 - 50 бр. зърна цариградско грозде
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Пресяваме брашното в купа. Към брашното добавяме бакпулвера и объркваме добре. Оставяме маслото на стайна температура да се размекне много добре. Яйцата също ги оставяме на стайна температура, преди да почнем да правим мъфините. В отделна купа разбиваме пудрата захар и маслото с миксер продължително. Сместа става гладка, гъста и жълта. Важно е маслото да е меко.
В друга купа си чукваме три яйца. Разбиваме яйцата пак с миксер. Яйцата, които съм ползвала, са размер L. Смесваме двете смеси от яйца и маслото с пудрата захар. Разбъркваме добре. После постепенно прибавяме брашното с примесения бакпулвер. Разбъркваме с лъжица много добре. Добавяме канелата. Пак разбъркваме. Намазняваме формата за мъфини с олио или масло и посипваме леко с брашно. Аз ползвам масло, за намазване са ни нужни още 2 с.л масло. Така стават по-хубави според мен. Разпределяме сместа равномерно във формата за мъфини. Сместа е за 12 бр. Стават не много големи. Кашата изглежда гъста и малко, но ще ви стигне за 12 бр.
Измиваме зърната от цариградското грозде. Подсушаваме си ги с два листа кухненска хартия. Гледаме зърната да не са розови или зеленикави, защото кората е по твърда, а и те самите ще са по-кисели. Почистваме ги от двете страни много леко, за да не нараним зърната. Режем ги на половинки. Нужни са ни около 40 - 50 бр. Редим половинките върху кашата, която сме разпределили с месестата част надолу. Ако при рязането се отдели от приятната месеста част, можем да разпределим също върху мъфините. Печем в загрята фурна на 180 градуса.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с цариградско грозде
От форум:
От друг сайт: