Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Мъфини с орехи, канела и пестил от сливи

Мъфини с орехи, канела и пестил от сливи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч пестил от сливи
1 ч.ч кисело мляко
2 ч.ч брашно
2 големи пачи яйца
1 ч.л сода за хляб
½ ч.ч олио
1 ч.ч захар
1 ч.л канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с орехи, канела и пестил от сливи

Нарязваме пестила от сливи на малки парченца. В купа слагаме захарта и яйцата и ги разбиваме много добре с миксер. Разбиваме с миксера. Пресяваме брашното и го добавяме. Продължително го разбиваме да стане гъста смес с жълт цвят. Слагаме вътре олиото и разбъркваме. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме с лъжичка. Като шупне содата в млякото слагаме и него вътре. Разбъркваме до гладкост. Най-накрая слагаме нарязания пестил и канелата и разбъркваме само с лъжица. Намазняваме формата и я набрашняваме. Изсипваме равномерно в 12 броя мъфинки и заглаждаме. Ако имаме книжни формички ги слагаме тях без да ги намазняваме и изсипваме от кашата, заглаждаме ги. Печем мъфините в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като ги изпечем ги вадим, за да не се изпотят. Хапваме с кафе. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с орехи, канела и пестил от сливи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама