Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мъфини с маслини, гъби и шунка

Мъфини с маслини, гъби и шунка

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 ч.ч. мариновани гъби печурки
100 г шунка
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
10 маслини
сусам за поръсване отгоре
масло за намазване на мъфините

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с маслини, гъби и шунка

Разбивам яйцата в купа с помощта на бъркалка. Пресявам брашното и добавям бакпулвера и обърквам. Към сместа в яйцата добавям олиото и обърквам добре. Нарязвам гъбките на малки парчета. Ползвах мариновани в буркан, нарязани на шайби. Шунката я нарязвам на малки парченца. Използвам обезкостени черни маслини, тях също ги режа на малки парченца. Ако нямате такива, можете да използвате с костилка, обезкостете и нарежете на дребно. Прибавям всички нарязани съставки при яйцата и олиото. После постепенно към сместа добавям и киселото мляко. Накрая добавям и брашното с бакпулвера. Обърквам много добре. Брашното с примесения бакпулвер го прибавям постепенно и обърквам.

Намазвам си формата за мъфинки с масло и посипвам леко с брашно. Използвах немско масло, с олио също стават добре, но с маслото са по-ароматни. Разпределям равномерно във формата и заглаждям леко с малка лъжица. Посипвам със сусам. Пека в загрята на 180 градуса фурна. Вече опечени нареждам в подходящ съд. Хапваме с кафе или айран. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с маслини, гъби и шунка


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама