Публикувана от Марияна Желева на 02 Август 2016
![]() | Необходими продукти 2/3 ч.ч. мариновани гъби печурки 100 г шунка 3 яйца 1/3 ч.ч. олио 1 ч.ч. кисело мляко 1 бакпулвер 2 ч.ч. брашно 10 маслини сусам за поръсване отгоре масло за намазване на мъфините |
Разбивам яйцата в купа с помощта на бъркалка. Пресявам брашното и добавям бакпулвера и обърквам. Към сместа в яйцата добавям олиото и обърквам добре. Нарязвам гъбките на малки парчета. Ползвах мариновани в буркан, нарязани на шайби. Шунката я нарязвам на малки парченца. Използвам обезкостени черни маслини, тях също ги режа на малки парченца. Ако нямате такива, можете да използвате с костилка, обезкостете и нарежете на дребно. Прибавям всички нарязани съставки при яйцата и олиото. После постепенно към сместа добавям и киселото мляко. Накрая добавям и брашното с бакпулвера. Обърквам много добре. Брашното с примесения бакпулвер го прибавям постепенно и обърквам. Намазвам си формата за мъфинки с масло и посипвам леко с брашно. Използвах немско масло, с олио също стават добре, но с маслото са по-ароматни. Разпределям равномерно във формата и заглаждям леко с малка лъжица. Посипвам със сусам. Пека в загрята на 180 градуса фурна. Вече опечени нареждам в подходящ съд. Хапваме с кафе или айран. Добър апетит! |