Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Мъфини с яйца, шунка и кайма

Мъфини с яйца, шунка и кайма

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г кайма смес
черен пипер – на вкус
кимион- на вкус
2 малки щипки сол
4 яйца
3-4 с.л галета
1/2 глава лук
50 г. шунка
олио за намазвана на формата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мъфини с яйца, шунка и кайма

Каймата се слага в купа. Добавят се сол около 1 щипка, черен пипер и кимион на вкус. Нарязва се на ситно лука и се прибавя при каймата. Добавя се галетата и 1 от яйцата. Омесва се добре сместа с ръка. Каймата се разделя на топчета равни по големина. Мажем форма за мафини с олио. Всяко топче се поставя във форма за мъфини и с ръка се разпределя по дъното и стените и. Поставят се във фурна загрята на 200 градуса и се пекат до порозовяване.

Взимаме купичка и слагаме 3 яйца. В купичката се разбиват яйцата с вилица много добре с малка щипка сол. Нарязваме шунката на малки парченца. Върху почти готовите мъфини разпределяме шунката. И върху тях с лъжица разпределяме яйчената смес докато се напълнят. Вече напълнени мъфините ги слагаме отново във - фурната да се пекат още докато се опекат яйцата и са напълно готови. Пекох ги към 20 мин. общо. От количеството продукти стават около 10 мъфини. Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мъфини с яйца, шунка и кайма


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама