Публикувана от Марияна Желева на 28 Януари 2018
![]() | Необходими продукти 500 г кайма смес черен пипер – на вкус кимион- на вкус 2 малки щипки сол 4 яйца 3-4 с.л галета 1/2 глава лук 50 г. шунка олио за намазвана на формата |
Каймата се слага в купа. Добавят се сол около 1 щипка, черен пипер и кимион на вкус. Нарязва се на ситно лука и се прибавя при каймата. Добавя се галетата и 1 от яйцата. Омесва се добре сместа с ръка. Каймата се разделя на топчета равни по големина. Мажем форма за мафини с олио. Всяко топче се поставя във форма за мъфини и с ръка се разпределя по дъното и стените и. Поставят се във фурна загрята на 200 градуса и се пекат до порозовяване. Взимаме купичка и слагаме 3 яйца. В купичката се разбиват яйцата с вилица много добре с малка щипка сол. Нарязваме шунката на малки парченца. Върху почти готовите мъфини разпределяме шунката. И върху тях с лъжица разпределяме яйчената смес докато се напълнят. Вече напълнени мъфините ги слагаме отново във - фурната да се пекат още докато се опекат яйцата и са напълно готови. Пекох ги към 20 мин. общо. От количеството продукти стават около 10 мъфини. Да ви е сладко! |