Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Мраморен кекс

Мраморен кекс

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 яйца
175 г брашно
5 г бакпулвер
175 г краве масло
200 г захар
50 г какао на прах
100 г кулинарен шоколад по желание

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мраморен кекс

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Брашното се пресява с бакпулвера. Маслото се разтопява и се разбива със захарта, след което се прибавят жълтъците. Добавя се пресятото брашно, като не спираме да бъркаме тестото. Прибавят се разбитите белтъци и всичко се разбърква внимателно, като се бърка само в една посока. Моето тесто беше доста гъсто и добавих 3 с.л. кисело мляко.

Половината от тестото се отделя в купа и се разбърква с какаото. Може да се добави и малко разтопен шоколад. Огнеупорна тава за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. Изсипва се част от бялото тесто, след това шоколадовата част и така се продължава до свършването на тестото.

Мраморният кекс се пече при 180 градуса 40-50 минути според фурната. Охлажда се преди да се извади от формата. Може да се сложи шоколадова глазура, но не е задължително.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мраморен кекс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама