Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Моята торта

Моята торта

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
150 гр захар
125 гр кафява захар
1 пълна ч.л сода
1 бакпулвер
60 гр какао
180 гр брашно
75 мл олио
140 мл айрян
140 мл прясно сварено горещо кафе

за млечния крем:
500 мл прясно мляко
3 жълтъка
2-3 с.л брашно
настъргана портокалова кора

за масления крем:
1 п.масло
1 ч.ч пудра захар

за крокана:
1 ч.ч орехи
1 ч.ч захар
сладко от вишни
5-6 броя целувки

за намазване на тортата:
1/2 черен шоколад
150 мл разбита сметана

за глазурата:

1 черен шоколад
100-120 мл сметана
малко масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Моята торта

Брашното, двата вида захар, какаото, бакпулвера и содата се изсипват в купа и се разбъркват добре. Яйцата се разбиват, добавят се олиото и айряна. Разбърква се и всичко се изсипва при сухите съставки. Добавете горещото кафе, като разбъркате много добре. Изсипете готовата смес във форма, постлана с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути или до готовност.

Приготвяне на млечен крем:
Сварете млякото, разбийте жълтъците, заедно с брашното и 3-4 с.л студено мляко и ги добавете постепенно към врящото мляко. Разбъркайте добре и варете до сгъстяване на крема. Прибавете настърганата портокалова кора. Оставете крема да се охлади.

През това време разбийте маслото с пудрата захар на гладка консистенция. След като млечният крем се е охладил, добавете към него масленият и разбъркайте добре, до получавани на гладък крем. Покрийте го със стреч фолио и го оставете в хладилника за 1час.

Карамелизирайте захарта и добавете ядките, разбъркайте и ги изсипете върху алуминиево фолио да стегне, след това го натрошете на не много ситно.

Сглобяване на тортата:
Разрежете изстиналия блат на две. Едната част сложете върху поднос, отгоре изсипете млечно-масленият крем, поръсете с крокан, натрошени целувки и цели вишни от сладкото. Покрийте с другия блат. Намажете цялата торта с крем, приготвен от разбитата сметана +разтопен шоколад смесени добре. Оставете тортата в хладилника около един час.

Декорирайте тортата отстрани с розички от сметана, а в средата изсипете глазурата, приготвена по следният начин: Затоплете сметаната заедно с маслото, свалете от огъня и добавете шоколада. Разбъркайте добре, оставете малко да се охлади и я изсипете в средата на тортата, като леко накланяте, за да покрие хубаво навсякъде. Панирайте отстрани борда на тортата с крокан. Отгоре украсете по ваше желание.


Продукти: яйца, захар, кафява захар, сода, бакпулвер, какао, брашно, олио, айрян, кафе, прясно мляко, портокалова кора, краве масло, пудра захар, орехи, сладко от вишни, целувки, шоколад, сметана

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Красива и сигурно така вкусна торта!



Ако желаете, може да сложите линк към Моята торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама