Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Моята торта

Моята торта

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за блата:
2 яйца
150 гр захар
125 гр кафява захар
1 пълна ч.л сода
1 бакпулвер
60 гр какао
180 гр брашно
75 мл олио
140 мл айрян
140 мл прясно сварено горещо кафе

за млечния крем:
500 мл прясно мляко
3 жълтъка
2-3 с.л брашно
настъргана портокалова кора

за масления крем:
1 п.масло
1 ч.ч пудра захар

за крокана:
1 ч.ч орехи
1 ч.ч захар
сладко от вишни
5-6 броя целувки

за намазване на тортата:
1/2 черен шоколад
150 мл разбита сметана

за глазурата:

1 черен шоколад
100-120 мл сметана
малко масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Моята торта

Брашното, двата вида захар, какаото, бакпулвера и содата се изсипват в купа и се разбъркват добре. Яйцата се разбиват, добавят се олиото и айряна. Разбърква се и всичко се изсипва при сухите съставки. Добавете горещото кафе, като разбъркате много добре. Изсипете готовата смес във форма, постлана с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35-40 минути или до готовност.

Приготвяне на млечен крем:
Сварете млякото, разбийте жълтъците, заедно с брашното и 3-4 с.л студено мляко и ги добавете постепенно към врящото мляко. Разбъркайте добре и варете до сгъстяване на крема. Прибавете настърганата портокалова кора. Оставете крема да се охлади.

През това време разбийте маслото с пудрата захар на гладка консистенция. След като млечният крем се е охладил, добавете към него масленият и разбъркайте добре, до получавани на гладък крем. Покрийте го със стреч фолио и го оставете в хладилника за 1час.

Карамелизирайте захарта и добавете ядките, разбъркайте и ги изсипете върху алуминиево фолио да стегне, след това го натрошете на не много ситно.

Сглобяване на тортата:
Разрежете изстиналия блат на две. Едната част сложете върху поднос, отгоре изсипете млечно-масленият крем, поръсете с крокан, натрошени целувки и цели вишни от сладкото. Покрийте с другия блат. Намажете цялата торта с крем, приготвен от разбитата сметана +разтопен шоколад смесени добре. Оставете тортата в хладилника около един час.

Декорирайте тортата отстрани с розички от сметана, а в средата изсипете глазурата, приготвена по следният начин: Затоплете сметаната заедно с маслото, свалете от огъня и добавете шоколада. Разбъркайте добре, оставете малко да се охлади и я изсипете в средата на тортата, като леко накланяте, за да покрие хубаво навсякъде. Панирайте отстрани борда на тортата с крокан. Отгоре украсете по ваше желание.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Красива и сигурно така вкусна торта!



Ако желаете, може да сложите линк към Моята торта


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама