Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Многопластови милинки без яйца
Многопластови милинки без яйца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 ч.ч. вода
щипка бакпулвер
щипка хлебна сода
1/3 кубче прясна мая
1 чаена лъж.сол
1 кафяна лъж.захар
няколко капки оцет
1 суп.лъж. олио
около 50 г меко краве масло и за заливката малко масло
сол
брашно
сирене за плънката
Замесваме тесто от водата, киселото мляко, хл.сода, бакпулвера, маята, сол, оцет, захар, олио и брашно. След като замесим еластично тесто, оставяме да постои на стайна температура около 30 мин. Смесваме 50 г масло с малко брашно да стане като гранули.
Разделяме на три части. Разточваме тестото и слагаме от маслото. Прегъваме и отново масло и разточваме и така няколко пъти. От направеното тесто разточваме правоъгълни ленти, наръсваме със сирене, навиваме на рулца и усукваме, за да се увеличат пластовете. Оформяме и слагаме в назана с мазнина тавичка. Когато втасат, намазваме милинките със запържено в масло брашно и сол. Печем до готовност. Като извадим от фурната напръскваме с вода и покриваме с кърпа да станат мекички.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Многопластови милинки без яйца
От форум:
От друг сайт: