Публикувана от Илияна Димова на 16 Октомври 2012
Необходими продукти 1/2 чаена чаша кисело мляко 1 ч.ч. вода щипка бакпулвер щипка хлебна сода 1/3 кубче прясна мая 1 чаена лъж.сол 1 кафяна лъж.захар няколко капки оцет 1 суп.лъж. олио около 50 г меко краве масло и за заливката малко масло сол брашно сирене за плънката | |
Замесваме тесто от водата, киселото мляко, хл.сода, бакпулвера, маята, сол, оцет, захар, олио и брашно. След като замесим еластично тесто, оставяме да постои на стайна температура около 30 мин. Смесваме 50 г масло с малко брашно да стане като гранули. Разделяме на три части. Разточваме тестото и слагаме от маслото. Прегъваме и отново масло и разточваме и така няколко пъти. От направеното тесто разточваме правоъгълни ленти, наръсваме със сирене, навиваме на рулца и усукваме, за да се увеличат пластовете. Оформяме и слагаме в назана с мазнина тавичка. Когато втасат, намазваме милинките със запържено в масло брашно и сол. Печем до готовност. Като извадим от фурната напръскваме с вода и покриваме с кърпа да станат мекички. |