Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Милопита - гръцки ябълков пай

Милопита - гръцки ябълков пай

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 яйце
125 гр. масло
1 с.л. захар
60 мл. прясно мляко
1 с.л. коняк
1 ч.л. бакпулвер
170 гр. брашно

за пълнежа:
600 гр. ябълки
2 с.л. захар
1 с.л. мед
1 с.л. масло
1 с.л. коняк
1 с.л. захар - за поръсване преди печенето
3 с.л. смлени орехи
1 ч.л. канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Милопита - гръцки ябълков пай

Брашното и бакпулвера се пресяват. Заедно с маслото и захарта се смесват и добавяме яйцето и коняка. Продължаваме да месим, като едновременно добавяме и прясното мляко. При необходимост добавяме още брашно до получаването на меко тесто.

Тестото се разточва и разстила в тава за пай с диаметър 25 см. Оставя се в хладилника за 20-30 минути.

Приготвяме пълнежа по следния начин: Ябълките се белят и почистват от семките, нарязват се на дълги парчета. Загряваме на котлона захарта, меда, маслото и конака. Изсипват се ябълките и се задушават за около 6-7 минути, докато ябълките омекнат. Изваждат се от сиропа и се оставят да се охладят за 10 минути. Парченцата ябълки се подреждат върху тестото. Посипват се с 1 с.л. захар и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 30-40 минути.

След като се извади от фурната се поръсва с канелата и орехите. Отгоре сипваме изстиналия сироп, който вече е станал гъст и карамелизиран. Добър апетит!


Продукти: яйца, краве масло, захар, прясно мляко, коняк, бакпулвер, брашно, ябълки, захар, мед, орехи, канела

Тагове: Гръцка кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Гръцки ябълков пай Милопита

Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Милопита - гръцки ябълков пай


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама