Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки - II вариант
Милинки - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За тестото:
1 бр. яйце
2 с.л. кисело мляко
З с.л. олио
25 г мая за хляб
1 ч.л. сол
щипка захар
600 г брашно
За заливката:
100 г краве масло
100 мл олио
2 с.л. галета
В 300 мл топла вода поставяме маята и щипката захар. Оставяме 10 минути да шупне. Прибавяме към останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме да втаса.
Разтопяваме маслото с олиото в малка купичка. Разточваме втасалото тесто и режем парчета с широчина 5см и дължина 10см, навиваме всяко парче на руло и всяко едно потопяваме в мазнината. Поставяме в предварително намазана с масло и поръсена с галета тава. Така подредените рулца оставяме да втасат отново, като второто втасване е за по-кратко време.
Втасалите милинки заливаме с останалата част от мазнината и поръсваме с галета. Слагат се в незагрята фурна, тогава фурната се включва на силно и се пекат до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Милинки - II вариант
От форум:
От друг сайт: