Начало » Тестени изделия » Рецепти за Милинки » рецепта Милинки - II вариант
Милинки - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За тестото:
1 бр. яйце
2 с.л. кисело мляко
З с.л. олио
25 г мая за хляб
1 ч.л. сол
щипка захар
600 г брашно
За заливката:
100 г краве масло
100 мл олио
2 с.л. галета
В 300 мл топла вода поставяме маята и щипката захар. Оставяме 10 минути да шупне. Прибавяме към останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме да втаса.
Разтопяваме маслото с олиото в малка купичка. Разточваме втасалото тесто и режем парчета с широчина 5см и дължина 10см, навиваме всяко парче на руло и всяко едно потопяваме в мазнината. Поставяме в предварително намазана с масло и поръсена с галета тава. Така подредените рулца оставяме да втасат отново, като второто втасване е за по-кратко време.
Втасалите милинки заливаме с останалата част от мазнината и поръсваме с галета. Слагат се в незагрята фурна, тогава фурната се включва на силно и се пекат до готовност.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Милинки - II вариант
От форум:
От друг сайт: