Публикувана от Шери Курт на 23 Декември 2011
![]() | Необходими продукти За тестото: 1 бр. яйце 2 с.л. кисело мляко З с.л. олио 25 г мая за хляб 1 ч.л. сол щипка захар 600 г брашно За заливката: 100 г краве масло 100 мл олио 2 с.л. галета |
В 300 мл топла вода поставяме маята и щипката захар. Оставяме 10 минути да шупне. Прибавяме към останалите продукти и омесваме меко тесто. Оставяме да втаса. Разтопяваме маслото с олиото в малка купичка. Разточваме втасалото тесто и режем парчета с широчина 5см и дължина 10см, навиваме всяко парче на руло и всяко едно потопяваме в мазнината. Поставяме в предварително намазана с масло и поръсена с галета тава. Така подредените рулца оставяме да втасат отново, като второто втасване е за по-кратко време. Втасалите милинки заливаме с останалата част от мазнината и поръсваме с галета. Слагат се в незагрята фурна, тогава фурната се включва на силно и се пекат до готовност. |