Публикувана от Илияна Димова на 27 Септември 2011
![]() | Необходими продукти За тестото: 1 прясно яйце 1 ч.ч.топла вода 1 ч.ч. кисело мляко 1/2 кубче прясна мая 1 ч.лъж.сол 1 каф.лъж.захар 2-3 суп.лъж.олио няколко капки оцет 1/2 пакетче бакпулвер брашно за еластично тесто краве масло 1/2 пакетче от малките малко брашно за маслото и за заливката Продукти за плънката: 1 прясно яйце около 200 г. сирене |
Замесваме тесто, като смесваме млякото, бакпулвера и оцета. Към тях прибавяме разбито яйце, водата, сол, захар, мая и олио. Добавяме брашно колкото поеме за еластично тесто. Оставяме да втаса. Маслото оставяме да се размекне на стайна температура и замесваме с малко брашно (1-2 .лъж.), да стане като крем. Втасалото тесто разточваме и намазваме с маслото. Прегъваме и отново разточваме. Така няколко пъти.Оставяме настрани за кратко. Разделяме на две или три части. Всяка разточваме на кора, намазваме с разбито яйце, ръсим със сирене и навиваме на руло. Режем парченца и подреждаме в тавичка. Около 1 суп.лъж.брашно запържваме в малко олио или масло със сол. Поливаме милинките. Изпичаме до розово. |