www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 27 Септември 2011

Милинки розички

Необходими продукти
За тестото:
1 прясно яйце
1 ч.ч.топла вода
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 кубче прясна мая
1 ч.лъж.сол
1 каф.лъж.захар
2-3 суп.лъж.олио
няколко капки оцет
1/2 пакетче бакпулвер
брашно за еластично тесто
краве масло 1/2 пакетче от малките
малко брашно за маслото и за заливката

Продукти за плънката:
1 прясно яйце
около 200 г. сирене

Замесваме тесто, като смесваме млякото, бакпулвера и оцета. Към тях прибавяме разбито яйце, водата, сол, захар, мая и олио. Добавяме брашно колкото поеме за еластично тесто. Оставяме да втаса. Маслото оставяме да се размекне на стайна температура и замесваме с малко брашно (1-2 .лъж.), да стане като крем. Втасалото тесто разточваме и намазваме с маслото. Прегъваме и отново разточваме. Така няколко пъти.Оставяме настрани за кратко. Разделяме на две или три части. Всяка разточваме на кора, намазваме с разбито яйце, ръсим със сирене и навиваме на руло. Режем парченца и подреждаме в тавичка. Около 1 суп.лъж.брашно запържваме в малко олио или масло със сол. Поливаме милинките. Изпичаме до розово.