Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Ментов чийзкейк

Ментов чийзкейк

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 и 1/2 опаковка бисквити (около 300 гр) - чаени, обикновени
(аз използвах Еверест какао и тъй като не ми достигнаха прибавих и малко обикновени бисквити)
1 чаена лъжичка канела
1 пакетче масло (125 гр)
3 пакетчета крема сирене по 125 гр
1 кофичка заквасена сметана (200 гр)
1 и 1/3 чаена чаша захар
3 яйца (всичко трябва да е на стайна температура)
листатата от 2-3 стръка прясна мента
1 бурканче сладко по избор (малини, ягоди, горски плодове, други)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ментов чийзкейк

Натрошаваме бисквитите на ситни трохи (може да използваме и кухненски робот, но лесно става и на ръка). Добавяме канелата и разтопеното масло. Разбъркваме добре. Получава се ронливо тесто, което разстиламе в кръгла форма с подвижен пръстен. За по-лесно отделяне при сервиране можем да намажем формата с разтопено масло. Притискаме добре с ръце или с долната част на супена лъжица. Оформяме леко "прагче". Поставяме формата за около 10 мин. в камерата на хладилника или фризера, за да стегне блата.

Разбиваме яйцата и крем сиренето с миксер до получаване на гладка смес. Прибавяме захарта и сметаната и отново разбиваме добре. Разделяме сместа на две. В едната част добавяме измитите и добре подсушени листа мента. Пасираме докато стане еднородна смес. Изсипваме една част от бялата смес върху блата. Отгоре поставяме малко от зелената, като внимаваме да изсипваме внимателно точно в средата. Редуваме така докато се изчерпят двете смеси. Целта е да се получат отделни пластове. Оцветяването зависи от количеството на ментата, като все пак е добре да не прекаляваме с нея, тъй като ароматът й е много интензивен. Печем кейка в предварително загрята фурна за около 30 мин. Когато е готов се образува лека кафява коричка. Оставяме го да изстине във фурната.

Напълно изстиналия чийзкейк заливаме със сладкото, което сме разтопили на водна баня. Оставяме да се стегне за няколко часа в хладилника, най-добре за една вечер. При поднасяне освобождаваме пръстена на формата и гарнираме с пресни листа мента.


Продукти: бисквити, канела, краве масло, крема сирене, заквасена сметана, захар, яйца, мента, сладко от малини, сладко от ягоди, сладко от горски плодове

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар12 Октомври 2013
Диана Димитрова
На тази рецепта мога да кажа само едно БРАВО!!! Страхотно се е получил чийзкейка!
Аватар22 Март 2012
Нина Райчева
Изглежда фантастично. Със сигурност е и много вкусен.



Ако желаете, може да сложите линк към Ментов чийзкейк


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама