Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Меден кекс

Меден кекс

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. мед
1/2 ч.ч. олио
2 ч.л. канела
1 ч.л. нес кафе (разтворено в малко вода)
щипка сол
2 ч.ч. пресято брашно
1 бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Меден кекс

Разбиваме яйцата и захарта с миксер, докато захарта се стопи. Добавяме меда, олиото, канелата, щипка сол, разтвореното в малко вода, нес кафе, бакпулвера и по малко от брашното. Добавяме брашно до нужната гъстота. Намасляваме формата за кекс и поръсваме с брашно. Пече се на 180 градуса за около 40 мин.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар10 Септември 2013
Диана Димитрова
Получи се изключително мек и пухкав кекс, дори на следващия ден остана такъв. За първи път го правех и се изненадах приятно от резултата.
Аватар10 Септември 2013
Илияна Димова
Прекрасно, с аромат на мед,канела и кафе ! Много ми харесва !



Ако желаете, може да сложите линк към Меден кекс


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди