Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Мариновано сирене

Мариновано сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. сирене
зехтин Коста Доро Екстра Върджин
1 шепа иглички пресен розмарин
1 шепа пресен босилек
3 щипки черен пипер
½ ч.л червен пипер лют
¼ кора на лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мариновано сирене

Нарязваме сиренето на кубчета с размири 2 см. на 2 см. Използваме твърдо сирене. Аз използвах Добруджанче, вие преценете какво. Измиваме  2 бурканчета от 300 г. и 1 бурканче от 260 г. Накъсваме пресен босилек листенце по листенце. Игличките от пресен розмарин също ги делим от 1 цяло клонче. За трите бурканчета са нужни около шепа пресен розмарин и шепа пресни листа от босилек. В 1 бурканче слагаме на дъното 3 кубчета сирене. Следва листенца босилек и иглички розмарин, сложени на места. Измиваме лимона. ¼ от кората на лимон /жълт/ режем на много тънки клечици. Слагаме от лимоновата кора. Следват пак кубчета сирене и редуваме така до запълване на бурканчето. Слагаме където можем, не притискаме, за да не се смачка сиренето. Най-накрая слагаме щипка черен пипер. Така правим и с другите две бурканчета. ½ ч.л червен пипер разпределяме в бурканчетата равномерно. Накрая поливаме почти до горе със зехтин. Аз използвах зехтин Коста Доро - Екстра Върджин. Измиваме капачки и затваряме много добре. Поклащаме бурканчетата. Слагаме маринованото сирене в хладилника за 5 дни. После консумираме. На мен лично ми харесва с препечен черен хляб и пресен домат. Това е!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мариновано сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама