Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Мариновано сирене

Мариновано сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г. сирене
зехтин Коста Доро Екстра Върджин
1 шепа иглички пресен розмарин
1 шепа пресен босилек
3 щипки черен пипер
½ ч.л червен пипер лют
¼ кора на лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Мариновано сирене

Нарязваме сиренето на кубчета с размири 2 см. на 2 см. Използваме твърдо сирене. Аз използвах Добруджанче, вие преценете какво. Измиваме  2 бурканчета от 300 г. и 1 бурканче от 260 г. Накъсваме пресен босилек листенце по листенце. Игличките от пресен розмарин също ги делим от 1 цяло клонче. За трите бурканчета са нужни около шепа пресен розмарин и шепа пресни листа от босилек. В 1 бурканче слагаме на дъното 3 кубчета сирене. Следва листенца босилек и иглички розмарин, сложени на места. Измиваме лимона. ¼ от кората на лимон /жълт/ режем на много тънки клечици. Слагаме от лимоновата кора. Следват пак кубчета сирене и редуваме така до запълване на бурканчето. Слагаме където можем, не притискаме, за да не се смачка сиренето. Най-накрая слагаме щипка черен пипер. Така правим и с другите две бурканчета. ½ ч.л червен пипер разпределяме в бурканчетата равномерно. Накрая поливаме почти до горе със зехтин. Аз използвах зехтин Коста Доро - Екстра Върджин. Измиваме капачки и затваряме много добре. Поклащаме бурканчетата. Слагаме маринованото сирене в хладилника за 5 дни. После консумираме. На мен лично ми харесва с препечен черен хляб и пресен домат. Това е!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Мариновано сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама