Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Малки топки със сирене за закуска

Малки топки със сирене за закуска

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 ч.ч. брашно
4 с.л. масло
1 ч.л. сол
1/2 мая
1/2 ч.л. захар
150 мл прясно мляко
40 мл вода
1 жълтък
семена - ръсеница
2 с.л. олио
250 г сирене
луканка
филе
кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Малки топки със сирене за закуска

Пресявам брашното в купа. Стоплям леко прясното мляко и водата поотделно. В топлото прясно мляко размивам маята с 1 с.л брашно. Правя си кладенче в брашно и слагам водата, прясното мляко със захарта и маята, която е шупнала. Добавям маслото, солта. Разбърквам. Замесвам тестото върху набрашнен плот. Оставям го да втаса 50 мин. покрито на топло. После го деля на части. Сплесквам всяка върху набрашнен плот. Разточвам с точилка. Натрошавам си сиренцето в купа. С лъжица си взимам от него и слагам в разточеният малък кръг. С ръце оформям да стане топка. Разбивам си жълтъка с олиото. Мажа топките и ръся с ръсеницита. Нареждам в тава с хартия за печене. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Не им трябва много време за печене. Вадя ги. Слагам си чинийка и около тях слагам нарязано на тънко луканка, филе, кашкавал. Хапваме като лека закуска.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Малки топки със сирене за закуска


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама