Публикувана от Марияна Желева на 20 Юни 2016
![]() | Необходими продукти 3 ч.ч. брашно 4 с.л. масло 1 ч.л. сол 1/2 мая 1/2 ч.л. захар 150 мл прясно мляко 40 мл вода 1 жълтък семена - ръсеница 2 с.л. олио 250 г сирене луканка филе кашкавал |
Пресявам брашното в купа. Стоплям леко прясното мляко и водата поотделно. В топлото прясно мляко размивам маята с 1 с.л брашно. Правя си кладенче в брашно и слагам водата, прясното мляко със захарта и маята, която е шупнала. Добавям маслото, солта. Разбърквам. Замесвам тестото върху набрашнен плот. Оставям го да втаса 50 мин. покрито на топло. После го деля на части. Сплесквам всяка върху набрашнен плот. Разточвам с точилка. Натрошавам си сиренцето в купа. С лъжица си взимам от него и слагам в разточеният малък кръг. С ръце оформям да стане топка. Разбивам си жълтъка с олиото. Мажа топките и ръся с ръсеницита. Нареждам в тава с хартия за печене. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Не им трябва много време за печене. Вадя ги. Слагам си чинийка и около тях слагам нарязано на тънко луканка, филе, кашкавал. Хапваме като лека закуска. |