Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Лъжливо тирамису

Лъжливо тирамису

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 с.л. пудра захар
1 кофичка заквасена сметана -  400 г
1/2 пакет бишкоти Савоярди
1 ампула ром
130 мл. кафе еспресо
4 с.л. какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лъжливо тирамису

Рецептата е от кулинарен сайт и става много приятен сладкиш. Сваряваме кафе еспресо. Добре е да е по-ароматно и хубаво. В кафето прибавяме 1 ампула ром и разбъркваме. Оставяме кафето да изстине. Взимаме една продълговата йена. 1/2 пакет бишкоти Савоярди, без 3 бишкоти, са достатъчни за сладкиша. Потапяме всяка една от бишкотите за кратко в кафето с рома. Редим първи ред. Заквасената сметана я разбъркваме много добре с лъжица, заедно с 3 с.л пудра захар. Трябва да е гладка смес. Мажем първия ред бишкоти. Следва втори ред, напоени в кафето бишкоти. Най-накрая завършваме пак с ред заквасена сметана. Слагаме в храдилника за 4-5 часа да стегне и да се поемат ароматите и вкусовете от продуктите. Режем на квадрати. Поръсваме обилно какао с помощта на цедка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Лъжливо тирамису


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама