Публикувана от Веселина Великова на 26 Октомври 2016
Необходими продукти 3 с.л. пудра захар 1 кофичка заквасена сметана - 400 г 1/2 пакет бишкоти Савоярди 1 ампула ром 130 мл. кафе еспресо 4 с.л. какао | |
Рецептата е от кулинарен сайт и става много приятен сладкиш. Сваряваме кафе еспресо. Добре е да е по-ароматно и хубаво. В кафето прибавяме 1 ампула ром и разбъркваме. Оставяме кафето да изстине. Взимаме една продълговата йена. 1/2 пакет бишкоти Савоярди, без 3 бишкоти, са достатъчни за сладкиша. Потапяме всяка една от бишкотите за кратко в кафето с рома. Редим първи ред. Заквасената сметана я разбъркваме много добре с лъжица, заедно с 3 с.л пудра захар. Трябва да е гладка смес. Мажем първия ред бишкоти. Следва втори ред, напоени в кафето бишкоти. Най-накрая завършваме пак с ред заквасена сметана. Слагаме в храдилника за 4-5 часа да стегне и да се поемат ароматите и вкусовете от продуктите. Режем на квадрати. Поръсваме обилно какао с помощта на цедка. |