Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Лъжлив хайвер

Лъжлив хайвер

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ ч.ч пшеничен грис
2 ч.ч вода
1 глава лук
сокът на ½ лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 яйце
110 мл. олио
¼ ч.л сол
¼ ч.л. лимонтозу

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лъжлив хайвер

Слагаме 110 мл. олио в мерителен съд. Прибавяме 1 яйце и ¼ ч.л сол и ¼ ч.л лимотозу. Правим майонезата с пасотор. След сгъстяване на майонезата я покриваме с фолио и слагаме в хладилника да стегне. Слагаме в малка тенджера на котлона 2 ч.ч вода и като заври прибавяме ½ ч.ч пшеничен грис. Бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона като почне да прави балончета. Слагаме настрана да изстине и го бъркаме често, за да не хване коричка. Бъркаме, става гладък и не много гъст. Настъргваме на ренде 1 глава кромид лук. След като изстине гриса слагаме лука и сока на ½ лимон. Прибавяме и домашно направената майонеза. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме енергично. Слагаме в купа и прибираме в хладилника. Сервираме в чинии или купичка като разядка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар29 Декември 2016
Веселина Великова
За да ни е по - красиво, оформяме в салатена чиния или в малка купа. Украсяваме с клонки магданоз, маслини, моркови и мариновани краставички, изобразявайки цветя например.



Ако желаете, може да сложите линк към Лъжлив хайвер


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама