www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 18 Декември 2016

Лъжлив хайвер

Необходими продукти
½ ч.ч пшеничен грис
2 ч.ч вода
1 глава лук
сокът на ½ лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 яйце
110 мл. олио
¼ ч.л сол
¼ ч.л. лимонтозу

Слагаме 110 мл. олио в мерителен съд. Прибавяме 1 яйце и ¼ ч.л сол и ¼ ч.л лимотозу. Правим майонезата с пасотор. След сгъстяване на майонезата я покриваме с фолио и слагаме в хладилника да стегне. Слагаме в малка тенджера на котлона 2 ч.ч вода и като заври прибавяме ½ ч.ч пшеничен грис. Бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона като почне да прави балончета. Слагаме настрана да изстине и го бъркаме често, за да не хване коричка. Бъркаме, става гладък и не много гъст. Настъргваме на ренде 1 глава кромид лук. След като изстине гриса слагаме лука и сока на ½ лимон. Прибавяме и домашно направената майонеза. Подправяме на вкус със сол и черен пипер. Разбъркваме енергично. Слагаме в купа и прибираме в хладилника. Сервираме в чинии или купичка като разядка.