Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Лучник

Лучник

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. пшеничено брашно
около 250 мл. хладка вода
мая (колкото кибритена кутийка) или 1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

за плънката:
около 10 средно големи глави крумид лук
2 - 3 пресни или сухи червени чушки
червен пипер
чубрица
магданоз
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лучник

Замесете от всички продукти тесто като за пита. Разделете го на 5 топки, като една от тях да бъде по голяма. Оставете ги да втасат. Намажете си ръцете с олио и започнете да разстилате най-голямата топка, след което я поставете в намазнена с олио тава така, че краищата на тестото да излязат извън тавата. Поставете част от плънката, която сте приготвили от нарязаните на ситно и изпържени лук и чушки, омесени с подправките. Разстелете навсякъде плънката и повторете същата процедура със следващите разстеглени топки тесто. Накрая последната топка като разстелите, хванете краищата на първата и загърнете лучника. Намажете го с олио и го надупчете с вилица. Печете на загрята фурна на 180 градуса, докато се получи приятен загар. Извадете вече опечения лучник, намажете го с олио и напръскайте със студена вода. Завийте го с кърпа да омекне малко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Ами съжалявам, че чак сега ви отговарям, но не нетрябва да се запичат. Редите ги сурови и разточени. ;)
Трябва ли вътрешните кори леко да се запичат преди подреждане?



Ако желаете, може да сложите линк към Лучник


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди