Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Лучник
Лучник

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. пшеничено брашно
около 250 мл. хладка вода
мая (колкото кибритена кутийка) или 1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
за плънката:
около 10 средно големи глави крумид лук
2 - 3 пресни или сухи червени чушки
червен пипер
чубрица
магданоз
сол
Замесете от всички продукти тесто като за пита. Разделете го на 5 топки, като една от тях да бъде по голяма. Оставете ги да втасат. Намажете си ръцете с олио и започнете да разстилате най-голямата топка, след което я поставете в намазнена с олио тава така, че краищата на тестото да излязат извън тавата. Поставете част от плънката, която сте приготвили от нарязаните на ситно и изпържени лук и чушки, омесени с подправките. Разстелете навсякъде плънката и повторете същата процедура със следващите разстеглени топки тесто. Накрая последната топка като разстелите, хванете краищата на първата и загърнете лучника. Намажете го с олио и го надупчете с вилица. Печете на загрята фурна на 180 градуса, докато се получи приятен загар. Извадете вече опечения лучник, намажете го с олио и напръскайте със студена вода. Завийте го с кърпа да омекне малко.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари

Трябва ли вътрешните кори леко да се запичат преди подреждане?
Ако желаете, може да сложите линк към Лучник
От форум:
От друг сайт:
Теодора Николова