Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пити » рецепта Лучник

Лучник

Разпечатай

от готварската книга на Теодора Николова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр. пшеничено брашно
около 250 мл. хладка вода
мая (колкото кибритена кутийка) или 1 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар

за плънката:
около 10 средно големи глави крумид лук
2 - 3 пресни или сухи червени чушки
червен пипер
чубрица
магданоз
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лучник

Замесете от всички продукти тесто като за пита. Разделете го на 5 топки, като една от тях да бъде по голяма. Оставете ги да втасат. Намажете си ръцете с олио и започнете да разстилате най-голямата топка, след което я поставете в намазнена с олио тава така, че краищата на тестото да излязат извън тавата. Поставете част от плънката, която сте приготвили от нарязаните на ситно и изпържени лук и чушки, омесени с подправките. Разстелете навсякъде плънката и повторете същата процедура със следващите разстеглени топки тесто. Накрая последната топка като разстелите, хванете краищата на първата и загърнете лучника. Намажете го с олио и го надупчете с вилица. Печете на загрята фурна на 180 градуса, докато се получи приятен загар. Извадете вече опечения лучник, намажете го с олио и напръскайте със студена вода. Завийте го с кърпа да омекне малко.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Ами съжалявам, че чак сега ви отговарям, но не нетрябва да се запичат. Редите ги сурови и разточени. ;)
Трябва ли вътрешните кори леко да се запичат преди подреждане?



Ако желаете, може да сложите линк към Лучник


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама