Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Лимонов пай
Лимонов пай

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за пая:
250 гр. брашно
125 гр. меко масло
1 к.ч. пудра захар
1 бр. яице
за крема:
200 гр. заквасена сметана
3 с.л. пудра захар
за желето:
сокът на 2 лимона
1 к.ч. захар
2 бр. желатин
1 ч.ч. вода
лимон за гарниране
От изброените продукти замесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 20 мин.
Оформете тестото във форма /надупчете по дъното с вилица, на няколко места/ и го изпечете. Охладете. Разбийте сметаната с пудрата захар и намажете пая.
Сложете в съд водата, сока, захарта и нарязан на филийки лимон. Варете до кипване. Разтворете желатина по указания на пакета начин. Прецедете сока и добавете желатина. Наредете парченцата лимон върху пая, а отгоре залейте с желето. Гарнирайте с настъргана кора лимон.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лимонов пай
От форум:
От друг сайт: