www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 22 Март 2015

Лимонов пай

Необходими продукти
за пая:
250 гр. брашно
125 гр. меко масло
1 к.ч. пудра захар
1 бр. яице

за крема:
200 гр. заквасена сметана
3 с.л. пудра захар

за желето:
сокът на 2 лимона
1 к.ч. захар
2 бр. желатин
1 ч.ч. вода

лимон за гарниране

От изброените продукти замесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 20 мин.

Оформете тестото във форма /надупчете по дъното с вилица, на няколко места/ и го изпечете. Охладете. Разбийте сметаната с пудрата захар и намажете пая.

Сложете в съд водата, сока, захарта и нарязан на филийки лимон. Варете до кипване. Разтворете желатина по указания на пакета начин. Прецедете сока и добавете желатина. Наредете парченцата лимон върху пая, а отгоре залейте с желето. Гарнирайте с настъргана кора лимон.