Публикувана от Веселина Константинова на 22 Март 2015
![]() | Необходими продукти за пая: 250 гр. брашно 125 гр. меко масло 1 к.ч. пудра захар 1 бр. яице за крема: 200 гр. заквасена сметана 3 с.л. пудра захар за желето: сокът на 2 лимона 1 к.ч. захар 2 бр. желатин 1 ч.ч. вода лимон за гарниране |
От изброените продукти замесете меко тесто и го сложете в хладилник за около 20 мин. Оформете тестото във форма /надупчете по дъното с вилица, на няколко места/ и го изпечете. Охладете. Разбийте сметаната с пудрата захар и намажете пая. Сложете в съд водата, сока, захарта и нарязан на филийки лимон. Варете до кипване. Разтворете желатина по указания на пакета начин. Прецедете сока и добавете желатина. Наредете парченцата лимон върху пая, а отгоре залейте с желето. Гарнирайте с настъргана кора лимон. |