Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Лесна шоколадова торта с физалис

Лесна шоколадова торта с физалис

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за глазура и украса:
150 г кулинарен шоколад
малко бял шоколад
филирани бадеми
физалис

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лесна шоколадова торта с физалис

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и какаото. Изсипете млякото, добавете олиото и разбъркайте.

Разбийте яйцата с миксер за около 5 минути и ги добавете към тестото. Разбийте отново всичко добре.

Печете на 180 ° C 30-40 минути.

Покрийте с разтопен на водна баня шоколад. Отстрани украсете тортата с филирани бадеми, отгоре поставете физалис и малко настърган бял шоколад.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар06 Март 2015
Az-gotvia .bg
По рецепта не се сиропира. Аз я надупчих леко и я полях с 5-6 лъжици прясно мляко, но не мисля, че това се отрази много. Според мен тестото е меко заради малкото количество брашно и е много вкусно. На вкус наподобява рецептата Постно шоколадово кексче за 1 минута.
Тортата сиропира ли се?



Ако желаете, може да сложите линк към Лесна шоколадова торта с физалис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама