Начало » Десерти » Рецепти за Торти » рецепта Лесна шоколадова торта с физалис

Лесна шоколадова торта с физалис

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. какао
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия

за глазура и украса:
150 г кулинарен шоколад
малко бял шоколад
филирани бадеми
физалис

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Лесна шоколадова торта с физалис

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и какаото. Изсипете млякото, добавете олиото и разбъркайте.

Разбийте яйцата с миксер за около 5 минути и ги добавете към тестото. Разбийте отново всичко добре.

Печете на 180 ° C 30-40 минути.

Покрийте с разтопен на водна баня шоколад. Отстрани украсете тортата с филирани бадеми, отгоре поставете физалис и малко настърган бял шоколад.


Продукти: брашно, захар, какао, прясно мляко, яйца, олио, бакпулвер, ванилия

Тагове: Оригинални рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Шоколадова торта
Шоколадова Новогодишна торта
Шоколадова глазура
Лесна шоколадова торта `Алекс`

Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар06 Март 2015
Az-gotvia .bg
По рецепта не се сиропира. Аз я надупчих леко и я полях с 5-6 лъжици прясно мляко, но не мисля, че това се отрази много. Според мен тестото е меко заради малкото количество брашно и е много вкусно. На вкус наподобява рецептата Постно шоколадово кексче за 1 минута.
Тортата сиропира ли се?



Ако желаете, може да сложите линк към Лесна шоколадова торта с физалис


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама