Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лещена яхния
Лещена яхния

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 г леща
3-4 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
1-2 моркова
2 картофа
1 червен пипер
2-3 с.л. брашно
3 с.л. олио
червен пипер
сол
копър
чубрица
девисил /на вкус/
Лещата се измива добре. Накисва се във вода. Зелените лук и чесън се нарязват на ситно. Морковите и картофите се режат на кубчета. Пиперът се реже на ситно.
В дълбока тенджера се изсипва лещата. Добавя се вода. След като заври се добавят морковите, картофите, пипера, чесъна и лука. Подправя се с копър, чубрица, девисил и сол. Запръжката се прави като олиото се загрява и в него се пържи до златисто брашното, след това се добавя червения пипер. Така направената запръжка се изсипва в сварената леща и се разбърква добре. Оставя се за няколко минути на котлона докато се сгъсти. Добър апетит!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лещена яхния
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова