Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Лещена яхния
Лещена яхния
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
250 г леща
3-4 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
1-2 моркова
2 картофа
1 червен пипер
2-3 с.л. брашно
3 с.л. олио
червен пипер
сол
копър
чубрица
девисил /на вкус/
Лещата се измива добре. Накисва се във вода. Зелените лук и чесън се нарязват на ситно. Морковите и картофите се режат на кубчета. Пиперът се реже на ситно.
В дълбока тенджера се изсипва лещата. Добавя се вода. След като заври се добавят морковите, картофите, пипера, чесъна и лука. Подправя се с копър, чубрица, девисил и сол. Запръжката се прави като олиото се загрява и в него се пържи до златисто брашното, след това се добавя червения пипер. Така направената запръжка се изсипва в сварената леща и се разбърква добре. Оставя се за няколко минути на котлона докато се сгъсти. Добър апетит!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Лещена яхния
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова