Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с пилешко месо » рецепта Къпани пилешки бутчета с гъбен сос
Къпани пилешки бутчета с гъбен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 бр. пилешки бутчета
500 мл прясно мляко
подправка за пиле
за соса:
400 гр. гъби печурки
1 морков
черен пипер
сол
лимон
брашно
магданоз
Овкусяваме пилешките бутчета с подправката. След това в подходящ съд ги заливаме с прясното мляко, "Окъпва ме ги" и ги оставяме да престоят около 45 мин.
През това време приготвяме гъбения сос. Нарязваме гъбите и моркова и ги задушаваме в малко мазнина. След това добавяме брашно и запържваме още малко. Разреждаме с вода докато се получи кашица и добавяме ситно нарязания лимон, магданоза, черното пиперче и сол. След като бутчетата са готови ги поставяме в съд, заедно с мазнина и останалото мляко плюс малко водичка. Печем на умерена фурна до готовност. Получава се чудесна коричка от прясното мляко.
Още рецепти за Ястия с пилешко месо
Запеканка с тиквички и пилешко месо
Печено пиле с гъби, картофи и счукан чесън
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Къпани пилешки бутчета с гъбен сос
От форум:
От друг сайт: