www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 19 Януари 2020

Кус кус със зеленчуци и кашкавал

Необходими продукти
1/2 ч.ч. кус кус (паста)
1 бр. лук кромид
1 морков
4-5 червени чушки
чубрица
сол
3-4 с.л. зехтин или олио
50 г. кашкавал

В тенджерка наливаме вода и прибавяме щипка сол. Оставяме да заври и сипваме кус кус. Варим до готовност, като внимаваме да не се превари. Сипваме сварения кус кус в голяма цедка, обливаме със студена вода и оставяме да се отцежда. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Моркова белим, измиваме и настъргваме. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на малки парченца. В тенджерка или касерола, наливаме олио или зехтин (3-4 с.л.) и слагаме зеленчуците. Наливаме чаена чаша топла вода и слагаме съда на котлона да се задушават зеленчуците. Ръсваме чубрица и сол на вкус. Готвим докато зеленчуците останат на мазнина. Тогава прибавяме кус куса и настърган кашкавал. Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона. Разпределяме в порционни чинийки и сервираме.