Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Курабийки с Nucrema

Курабийки с Nucrema

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1 к л сода бикарбонат
1 п амонячна сода
ванилия
кора лимон
100 г разтопена мас или олио
600 г брашно
100 г шоколад nucrema
шепа смлени орехи, смесени със захар за овалване и белени фъстъци

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курабийки с Nucrema

В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се разтопената мас, киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат и амонячната сода. Накрая прибавям ванилията и настъргана кора от лимон. Разбърква се с вилица и загребваме от брашното докато се получи тесто, накрая се измесва средно меко тесто. Късат се топчета с големина на малко топче и с длан се притиска, оформя се на елипса. В средата се поставя малка част от шоколада. Двата края се прибират към средата и се навива на рулце. Овалва се в смлените орехи и кристална захар и нареждаме в тава. Може и да се оформят като топчета, в средата сe забожда фъстък. Печем в загрята фурна 170 градуса 20 -25 мин. до златисто. Поднасяме със сок или кисело мляко !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Курабийки с Nucrema


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама