www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 04 Юли 2015

Курабийки с Nucrema

Необходими продукти

2 яйца
1 ч ч захар
1 ч ч кисело мляко
1 к л сода бикарбонат
1 п амонячна сода
ванилия
кора лимон
100 г разтопена мас или олио
600 г брашно
100 г шоколад nucrema
шепа смлени орехи, смесени със захар за овалване и белени фъстъци


В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавят се разтопената мас, киселото мляко с разбита в него сода бикарбонат и амонячната сода. Накрая прибавям ванилията и настъргана кора от лимон. Разбърква се с вилица и загребваме от брашното докато се получи тесто, накрая се измесва средно меко тесто. Късат се топчета с големина на малко топче и с длан се притиска, оформя се на елипса. В средата се поставя малка част от шоколада. Двата края се прибират към средата и се навива на рулце. Овалва се в смлените орехи и кристална захар и нареждаме в тава. Може и да се оформят като топчета, в средата сe забожда фъстък. Печем в загрята фурна 170 градуса 20 -25 мин. до златисто. Поднасяме със сок или кисело мляко !