Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кренвиршки
Кренвиршки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6-8 кренвирша
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 с.л. сода
брашно
1/2 кибритена кутия мая + 1ч.ч. вода
1 яйце
50 гр. краве масло или олио
Замесва се тесто и се оставя да втаса. Омесва се още веднъж и се разточва. Реже се с нож на тънки лентички. Кренвиршите се режат на две (аз лично ги разрязвам още веднъж, особено, когато са ми нужни повече бройки, а кренвиршите са малко) и се увиват с лентичките. По желание може да се намажат отгоре с жълтък и олио.
Кренвиршките се пекат на фурна при 200 градуса.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кренвиршки
От форум:
От друг сайт: