www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Гергана Коджабашийска на 20 Декември 2011

Кренвиршки

Необходими продукти
6-8 кренвирша
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 с.л. сода
брашно
1/2 кибритена кутия мая + 1ч.ч. вода
1 яйце
50 гр. краве масло или олио

Замесва се тесто и се оставя да втаса. Омесва се още веднъж и се разточва. Реже се с нож на тънки лентички. Кренвиршите се режат на две (аз лично ги разрязвам още веднъж, особено, когато са ми нужни повече бройки, а кренвиршите са малко) и се увиват с лентичките. По желание може да се намажат отгоре с жълтък и олио.

Кренвиршките се пекат на фурна при 200 градуса.