Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кренвирши и кашкавал в тесто
Кренвирши и кашкавал в тесто

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г брашно
15 г прясна мая
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
2 с. л. олио
50 мл топла вода
150 - 200 мл топло прясно мляко
3 с. л. заквасена сметана
1 бр. яйце
50 г масло за намазване
3 кренвирша
100 гр. кашкавал
Замесва се тесто, като брашното се пресява и се добавя солта, прави се кладенче и там се слагат предварително шупналата мая със захарта и 50 мл топла вода. Добавят се олиото, оцета, закавасената сметана, белтъка.
След като се омеси, тестото се остава да втаса за 40 минути.
Готовото тесто се разделя на 2 части. Всяка част се разточва на кора, кората се реже на 9 ленти, взема се една лента и се увива около 1/2 кренвирш и парче кашкавал. Така се прави с всички ленти.
Готовите закуски се подреждат в тава на разстояние една от друга. Намазват се с жълтък. По желание се поръсват със сусам и маково семе. Пекат се за 30 минути в умерена фурна. Готовите закуски се намазват с масло и се покриват с чиста и суха кърпа!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кренвирши и кашкавал в тесто
От форум:
От друг сайт: