www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Цветослава Киркова на 24 Юни 2013

Кренвирши и кашкавал в тесто

Необходими продукти
500 г брашно
15 г прясна мая
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
2 с. л. олио
50 мл топла вода
150 - 200 мл топло прясно мляко
3 с. л. заквасена сметана
1 бр. яйце
50 г масло за намазване
3 кренвирша
100 гр. кашкавал

Замесва се тесто, като брашното се пресява и се добавя солта, прави се кладенче и там се слагат предварително шупналата мая със захарта и 50 мл топла вода. Добавят се олиото, оцета, закавасената сметана, белтъка.

След като се омеси, тестото се остава да втаса за 40 минути.

Готовото тесто се разделя на 2 части. Всяка част се разточва на кора, кората се реже на 9 ленти, взема се една лента и се увива около 1/2 кренвирш и парче кашкавал. Така се прави с всички ленти.

Готовите закуски се подреждат в тава на разстояние една от друга. Намазват се с жълтък. По желание се поръсват със сусам и маково семе. Пекат се за 30 минути в умерена фурна. Готовите закуски се намазват с масло и се покриват с чиста и суха кърпа!