Начало » Сосове и гарнитури » Рецепти за Гарнитури » рецепта Крема сирене
Крема сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 литра сварено и охладено краве мляко
3 с.л. кисело мляко
1 кафена лъжичка мая за сирене
2 с.л. /равни/ ситна сол
Сваряваме млякото и го охлаждаме до готовност за подсирване, поставяме киселото мляко - разбъркваме и поставяме маята за сирене и солта. Разбъркваме добре и се завива с топли дебели кърпи /както завиваме подквасено мляко/. Престоява 4-5 часа, отвива се и се нарязва, оставя се 20 минути нарязано, за да си пусне суроватката. Изсипваме в торба от тензух или в марля, така се изцежда докато се изкапе. Както е в торбата се притиска с капак и тежест за 4-5 часа. Слагаме крема сиренето в кутии от маргарин и съхраняваме в хладилник.
Още рецепти за Гарнитури
Салата с броколи, карфиол и моркови
Наденица с къдрави пържени картофи - за ничинаещи
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Крема сирене
От форум:
От друг сайт: