Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Козунак с крем карамел
Козунак с крем карамел

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1/2 сух козунак
800 мл прясно мляко
5 бр. яйца
1 и 1/3 ч.ч. захар + още 100 г за карамела
ванилия
Карамелизирайте 100 г захар в тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см. Разбийте с миксер яйцата със захарта, прибавете ванилията и млякото. Сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 10-15 минути, за да може козунакът да попие течността. Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загрята на около 160 градуса фурна. Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.
* Използвах правоъгълна тава, за да мога по-лесно да наредя козунака. Тавичката е с размери 30х20.
Още рецепти за Други десерти
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Козунак с крем карамел
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова