www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Елена Пенчева на 20 Май 2014

Козунак с крем карамел

Необходими продукти
1/2 сух козунак
800 мл прясно мляко
5 бр. яйца
1 и 1/3 ч.ч. захар + още 100 г за карамела
ванилия

Карамелизирайте 100 г захар в тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см. Разбийте с миксер яйцата със захарта, прибавете ванилията и млякото. Сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 10-15 минути, за да може козунакът да попие течността. Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загрята на около 160 градуса фурна. Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос.

* Използвах правоъгълна тава, за да мога по-лесно да наредя козунака. Тавичката е с размери 30х20.