Публикувана от Елена Пенчева на 20 Май 2014
![]() | Необходими продукти 1/2 сух козунак 800 мл прясно мляко 5 бр. яйца 1 и 1/3 ч.ч. захар + още 100 г за карамела ванилия |
Карамелизирайте 100 г захар в тава. Наредете отгоре филии козунак с дебелина около 1 см. Разбийте с миксер яйцата със захарта, прибавете ванилията и млякото. Сипете смества върху козунака. Оставете така да престои 10-15 минути, за да може козунакът да попие течността. Сложете да се изпече в друга тава на водна баня в предварително загрята на около 160 градуса фурна. Готовият сладкиш се охлажда добре и се обръща в подходящ поднос. * Използвах правоъгълна тава, за да мога по-лесно да наредя козунака. Тавичката е с размери 30х20. |