Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен кекс със сушени плодове

Коледен кекс със сушени плодове

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 яйца
125 гр. захар
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
30 гр. краве масло
80 мл олио
1 ванилия
1 шепа стафиди
1 шепа сушени плодове (кайсии, папая, манго...)

За глазурата:
60 гр. пудра захар
1 ч.л. мед
3 щипки канела
3 ч.л. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледен кекс със сушени плодове

Яйцата се разбиват с миксер и постепенно се добавя захарта. След като се получи пухкава смес се добавят олиото и размекнатото краве масло и се разбива още малко. В отделен съд се пресява брашното и се смесва с бакпулвера и ванилията. Добавя се към яйчено-маслената смес. Разбърква се добре с дървена лъжица (става доста гъсто) и се изсипват сушените плодове като отново се разбърква.

Тестото се изсипва в намаслена и посипана с брашно правоъгълна тавичка с дължина около 20 см. Пече се в предварително загрята фурна при 180 градуса около 40 минути (в средата на фурната).

През това време се приготвя глазурата, като се смесват пудрата захар, медът и канелата и постепенно се прибавя студеното прясно мляко. Бърка се докато се получи хомогенна смес. Слага се върху кекса още докато е горещ. След като се охлади се изважда от тавичката, нарязва се и се сервира.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Декември 2011
Зорница Христова
изглежда вкусно



Ако желаете, може да сложите линк към Коледен кекс със сушени плодове


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама