Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Кокосова панакота със смокини
Кокосова панакота със смокини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200 мл сметана
200 мл кокосово мляко
1/2 ч.ч пудра захар
2 ванилии
1 желатин
6-8 чаени бисквити
2 с.л счукани лешници (леко запечени предварително)
8-10 зрели смокини
сладко от смокини
Сметаната и млякото се загряват на котлона. Добавя се пудрата захар ванилията и се бърка, докато се разтопи, но да не завира. Свалете от огъня и добавете предварително накиснатия в 100 мл студена вода желатин (не е нужно да се разтваря на водна баня, от топлината ще се разтвори).
Оставете сместа в хладилника да стегне. След това го разбийте за кратко с миксера. На дъното на подходяща чаша натрошете 3-4 бисквити и поръсете с лешници. Изсипете 1-2 с.л от панакотения крем. Загладете леко и по стените на чашата, наредете половинки смокини. Допълнете чашата с крем, но внимавайте да не разместите смокините. Отгоре декорирайте с плодове от сладкото и за по-голям разкош, поръсете с цветна захар.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Кокосова панакота със смокини
От форум:
От друг сайт:
Илияна Димова