Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Кокосова панакота със смокини

Кокосова панакота със смокини

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл сметана
200 мл кокосово мляко
1/2 ч.ч пудра захар
2 ванилии
1 желатин
6-8 чаени бисквити
2 с.л счукани лешници (леко запечени предварително)
8-10 зрели смокини
сладко от смокини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокосова панакота със смокини

Сметаната и млякото се загряват на котлона. Добавя се пудрата захар ванилията и се бърка, докато се разтопи, но да не завира. Свалете от огъня и добавете предварително накиснатия в 100 мл студена вода желатин (не е нужно да се разтваря на водна баня, от топлината ще се разтвори).

Оставете сместа в хладилника да стегне. След това го разбийте за кратко с миксера. На дъното на подходяща чаша натрошете 3-4 бисквити и поръсете с лешници. Изсипете 1-2 с.л от панакотения крем. Загладете леко и по стените на чашата, наредете половинки смокини. Допълнете чашата с крем, но внимавайте да не разместите смокините. Отгоре декорирайте с плодове от сладкото и за по-голям разкош, поръсете с цветна захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар06 Септември 2013
Илияна Димова
Много красиво и сигурно много вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Кокосова панакота със смокини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама