Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Кокосова панакота със смокини

Кокосова панакота със смокини

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

200 мл сметана
200 мл кокосово мляко
1/2 ч.ч пудра захар
2 ванилии
1 желатин
6-8 чаени бисквити
2 с.л счукани лешници (леко запечени предварително)
8-10 зрели смокини
сладко от смокини

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кокосова панакота със смокини

Сметаната и млякото се загряват на котлона. Добавя се пудрата захар ванилията и се бърка, докато се разтопи, но да не завира. Свалете от огъня и добавете предварително накиснатия в 100 мл студена вода желатин (не е нужно да се разтваря на водна баня, от топлината ще се разтвори).

Оставете сместа в хладилника да стегне. След това го разбийте за кратко с миксера. На дъното на подходяща чаша натрошете 3-4 бисквити и поръсете с лешници. Изсипете 1-2 с.л от панакотения крем. Загладете леко и по стените на чашата, наредете половинки смокини. Допълнете чашата с крем, но внимавайте да не разместите смокините. Отгоре декорирайте с плодове от сладкото и за по-голям разкош, поръсете с цветна захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар06 Септември 2013
Илияна Димова
Много красиво и сигурно много вкусно!



Ако желаете, може да сложите линк към Кокосова панакота със смокини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама