Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кисело зеле с ориз в тенджера
Кисело зеле с ориз в тенджера

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кисела зелка
2 ч.ч топла вода
100 мл. олио
черен пипер млян - на вкус
1-1 1/2 ч.л червен пипер лекo лют
1 ч.ч ориз
1 глава едрозърнест бял лук-малка
Взимаме една малка кисела зелка. Нарязваме зелката на две половина и после пак през средата, за да ни е по лесно да си я режем след това. Режем киселото зеле на лентички не много дълги. Слагаме ги в купа. В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно, която предварително сме почистили. Задушаваме лукчето в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Ползвам бял по едричък ориз. Слагаме ориза и него вътре и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен. Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червеният пипер и разбъркваме. Най-накрая слагаме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона на тихо да се готви яденето. Вече готово яденето го сипваме горещо в чиния и хапваме с хляб или сухари.Да ви е сладко!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кисело зеле с ориз в тенджера
От форум:
От друг сайт: