Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кисело зеле с ориз в тенджера

Кисело зеле с ориз в тенджера

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кисела зелка
2 ч.ч топла вода
100 мл. олио
черен пипер млян - на вкус
1-1 1/2 ч.л червен пипер лекo лют
1 ч.ч ориз
1 глава едрозърнест бял лук-малка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кисело зеле с ориз в тенджера

Взимаме една малка кисела зелка. Нарязваме зелката на две половина и после пак през средата, за да ни е по лесно да си я режем след това. Режем киселото зеле на лентички не много дълги. Слагаме ги в купа. В голяма тенджера на котлона слагаме олиото да се сгорещи. Нарязваме една малка главичка стар лук на дребно, която предварително сме почистили. Задушаваме лукчето в олиото. Измиваме и почистваме ориза. Ползвам бял по едричък ориз. Слагаме ориза и него вътре и разбъркваме. Трябва да стане прозрачен. Нарязаното зеле се слага вътре и се разбърква. Добавяме черен пипер на вкус. Слагаме и червеният пипер и разбъркваме. Най-накрая слагаме топлата вода. Разбъркваме. Похлупваме яденето и намаляме котлона на тихо да се готви яденето. Вече готово яденето го сипваме горещо в чиния и хапваме с хляб или сухари.Да ви е сладко!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кисело зеле с ориз в тенджера


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама