Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия без месо » рецепта Кисело зеле с ориз на фурна

Кисело зеле с ориз на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 средно голяма кисела зелка
1 ч ч ориз
1 глава лук
1 с л червен пипер
5 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
сол на вкус
100 мл олио
2 с л свинска мас

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кисело зеле с ориз на фурна

Загряваме олиото и маста, добавя се ситно нарязан лук и ориза. Разбърква се докато оризът стане прозрачен.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и добавяме към ориза. Прибавя се червения пипер, разбърква се и заливаме с 1 л топла вода. Може да добавите и чаша-две зелев сок, тогава не е нужно да прибавяте сол. Ако е само вода добавя се 1 ч л сол, листа дафинов лист и зърна черен пипер. Варим до полуготовност на ориза, сипваме ястието в тава и печем 20 мин. на фурна при 180 градуса. Може и да се готви на котлона до пълна готовност на ориза. Поднасяме с праз лук. Добър апетит !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Хубава рецепта. Получава се много вкусно ястие. Добавих му и свинско месо, което предварително го запечатах леко на тиган с малко олио и после прибавих между ориза и зелето.



Ако желаете, може да сложите линк към Кисело зеле с ориз на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди