Начало » Десерти » Рецепти за Кремове » рецепта Кисел
Кисел
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
700 мл. пасиран компот (от ягоди, праскови, кайсии)
50 гр. царевично нишесте
захар на вкус
Пасираният компот поставяте на котлона. Размивате нишестето със 100 мл вода или прясно мляко. Когато компотът стане горещ добавяте лъжица по лъжица от нишестето като бъркате енергично. В зависимост от това колко гъст е компота ще прецените каква част от нишестето да добавите. Когато прецените че сте постигнали желаната гъстота добавяте захар на вкус.
Сервирате в купички, аз добавям бисквитки. Става като бисквитена торта в купички.
Още рецепти за Кремове
Мляко с два вида грис и сладко от вишни
Десерт крем ванилия с руло и конфитюр
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кисел
От форум:
От друг сайт: